Латвія виділить €2 мільйони на відновлення Чернігова

Латвія виділить €2 мільйони на відновлення Чернігова

Укрінформ
Латвія виділить 2 млн євро на відновлення Чернігова.

Як передає Укрінформ, про це повідомила Чернігівська міська рада за результатами зустрічі в.о. міського голови Чернігова Олександра Ломака з міністром економіки Латвії Ілзою Індріксоне та послом Латвійської Республіки в Україні Ілгварсом Клявою.

“Під час зустрічі було досягнуто домовленостей про виділення 2 млн євро цієї країною для відновлення нашого міста”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що вже визначені напрямки, за якими спрямують це фінансування — обладнання для закладів освіти та відновлення потужностей КП "Чернігівводоканал".

Олександр Ломако під час зустрічі розповів про наслідки активних бойових дій і зазначив, що у міста немає можливості все відновити самостійно, тому воно активно співпрацює з міжнародними донорами, організаціями із залучення їх допомоги для відновлення Чернігова.

Читайте також: Відновлена інфраструктура в Україні вже до 2024 року має стати безбар'єрною - Кубраков

Крім того, він повідомив про першочергові для міста напрямки: сфера громадського транспорту, техніка для прибирання міста, налагодження зв'язків на рівні бізнесу.

Як повідомляв Укрінформ, жителі Чернігівщини та заклади критичної інфраструктури отримали гуманітарну допомогу від данської компанії Rockwool.

Фото: chernigiv-rada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-