Відновлена інфраструктура в Україні вже до 2024 року має стати безбар'єрною - Кубраков

Відновлена інфраструктура в Україні вже до 2024 року має стати безбар'єрною - Кубраков

Укрінформ
Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України має на меті забезпечити 100% безбар'єрність відновленої інфраструктури в Україні до 2024 року.

Про це заявив віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков під час зустрічі з експертами та організаціями, які здійснюють експертизу проєктів будівництва на предмет відповідності державним будівельним нормам (ДБН), передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу Мінвідновлення у Фейсбуці.

"Наша мета — 100-відсоткова відповідність відновленої інфраструктури стандартам безбар’єрного простору вже до 2024 року. Для цього розробляємо та впроваджуємо нові державні будівельні норми, покращуємо контроль за їх дотриманням, а також посилюємо відповідальність за їх порушення. Щоб досягти поставлених результатів, нам потрібна підтримка експертного середовища", - сказав Кубраков.

Читайте також: Латвія долучиться до відновлення соціальної інфраструктури Чернігівщини

Він додав, що саме експерти мають інструменти контролю за дотриманням проєктувальниками вимог безбар’єрності і здатні запобігти порушенням на ранніх етапах розвитку проєкту.

За словами віцепрем’єра, міністерство продовжує реалізацію ініціативи, розпочату ще до об’єднання міністерств, з побудови зразкових безбар’єрних просторів на базі міжнародного аеропорту «Бориспіль», Центрального залізничного вокзалу Києва та Центрального автовокзалу столиці.

Кубраков підкреслив, що вся діяльність Мінвідновлення в сфері безбар’єрності проводиться у чіткій відповідності до Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року. Ця стратегія була розроблена та затверджена в межах ініціативи першої леді Олени Зеленської та на виконання указу Президента України.

Читайте також: Зеленський порівняв зруйновані війною міста України з Хіросімою

У межах зустрічі експертам також були надані практичні рекомендації щодо впровадження сучасних стандартів безбар’єрності, енергоефективності, цивільної безпеки та контролю за цим процесом.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці квітня 2023 року уряд ухвалив план заходів на 2023-2024 роки з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року. Він передбачає реалізацію 15 міністерствами та держорганами 472 заходів у цьому напрямку.

Фото: Мінінфраструктури

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-