Київщина отримає вікна на мільйон доларів - ОВА

Київщина отримає вікна на мільйон доларів - ОВА

Укрінформ
Київська область отримає вікна на суму 1 млн доларів для встановлення на об’єктах, пошкоджених внаслідок повномасштабного вторгнення Росії.

Як передає Укрінформ, про це голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко повідомляє у Фейсбуці.

“Київщина отримає вікна на суму 1 млн дол для встановлення на об’єктах, пошкоджених внаслідок повномасштабного вторгнення Росії. Таку допомогу надасть області некомерційна організація Global Empowerment Mission (GEM) у партнерстві з Фондом Говарда Г. Баффетта (HGBF). Підписали із засновником GEM Майком Каппоні відповідний меморандум про співпрацю”, – написав Кравченко.

Він зауважив, що одне з міст, яке потребує такої допомоги – Ірпінь. Сьогодні чимало жителів Київщини, які через війну покинули свої оселі, не можуть повернутися додому. Одна з причин – пошкоджене житло, в тому числі – відсутність вікон.

За його словами, завдяки програмі вікон GEM HGBF вже було замінено понад 11 тис. склопакетів у будинках Полтави, Запоріжжя, Бучі, Ірпеня, Миколаєва, Харкова та Умані. Програма також включає заміну вікон у школах, садках та лікарнях. “Наше завдання – провести всі необхідні роботи у стислі терміни – до початку опалювального сезону”, – підкреслив Кравченко.

Також сторони обговорили можливість залучення GEM до внутрішнього облаштування 70 приватних будинків, які будуть комплексно відбудовані в Ірпені.

Порушили також питання комплексної відбудови приватного та багатоквартирного житла в Броварському та Бучанському районах.

Читайте також: єВідновлення: вже понад 10 тисяч українців подали заяви на отримання допомоги

Голова КОВА нагадав, що не менш важливим питанням є облаштування укриттів у школах та забезпечення закладів освіти шкільними автобусами.

“Домовленості з GEM є прикладом конструктивної та ефективної співпраці. Це також сигнал для інших міжнародних партнерів. Лише разом ми зможемо вирішити проблему біженців та повернути українців додому якомога швидше. Вдячний нашим друзям за колосальну підтримку у відновленні Київщини”, – заявив Кравченко.

Як повідомляв Укрінформ, у Київській області за сприяння United 24 почали відновлювати пошкоджені багатоповерхівки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-