єВідновлення: вже понад 10 тисяч українців подали заяви на отримання допомоги

єВідновлення: вже понад 10 тисяч українців подали заяви на отримання допомоги

Інфографіка
Укрінформ
За програмою державної допомоги на відновлення пошкодженого житла єВідновлення за перший тиждень роботи 10,44 тис. українців подали заяви на отримання відповідних виплат.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України у Фейсбуці.

"За перший тиждень роботи програми державної допомоги на відновлення пошкодженого житла єВідновлення подано 10 440 заяв про виплату допомоги", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що понад 56% заяв стосуються допомоги щодо відновлення квартири, 43,4% – приватного будинку та менше 1% – інших житлових приміщень. Найбільше заяв подали жителі Харківської (3554 заяви), Київської (2852), Миколаївської (870), Донецької (688) та Херсонської (649) областей.

Далі комісії, які будуть створені при органах місцевого самоврядування, опрацюють заяви та розпочнуть безпосереднє обстеження житла. Таких комісій, станом на 17 травня, створено вже 108.

Читайте також: Уряд виділив понад ₴4 мільярди на програму єВідновлення

Громадянам, чиє житло було пошкоджене, можуть подавати заяви про виплату допомоги в застосунку Дія. Перед цим потрібно попередньо подати через Дію, нотаріуса чи ЦНАП інформаційне повідомлення про пошкоджене майно, якщо таке повідомлення ще не було подане.

Як повідомлялося, 21 квітня Кабінет Міністрів ухвалив порядок надання державної допомоги на ремонт пошкодженого житла. Він передбачає надання громадянам, чиє житло було пошкоджено внаслідок збройної агресії рф, державної допомоги на поточний ремонт житла. Зробити це можна буде з допомогою електронної послуги єВідновлення, яка стартувала з 10 травня.

Читайте також: Кабмін обмежив розмір компенсації на ремонт житла за програмою єВідновлення

Послугою з 10 травня 2023 року можуть скористатися всі громадяни, чиє житло отримало незначні пошкодження внаслідок збройної агресії рф і яке ще не було відремонтоване. Йдеться, перш за все, про заміну вікон чи дверей, ремонт покрівлі тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-