На перші виплати з Фонду відновлення претендують об’єкти у 16 областях

На перші виплати з Фонду відновлення претендують об’єкти у 16 областях

Укрінформ
На розгляд Міністерства інфраструктури про виділення коштів із Фонду відновлення зруйнованих та пошкоджених об’єктів подано заявки з 16 областей.

Про це повідомила виконавча директорка та засновниця ГО "Інституту законодавчих ідей" Мартина Богуславець в своєму Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Сьогодні відбудеться перше засідання робочої групи, яка виділятиме кошти із Фонду ліквідації наслідків збройної агресіі", - повідомила Мартина Богуславець.

І додала, що в переліку є досить несподівані заявки.

"Сміттєвоз для Закарпаття і заклад психологічної реабілітації для ветеранів біля Києва. Каналізація на Львівщині і відбудова житлового будинку на Салтівці в Харкові - ось приклади того, що надійшло на розгляд в міністерство. Очевидно, що такі заявки становлять різний пріоритет. Якщо коротко - зараз в пропозиціях на виділення коштів стоять об’єкти з 16 областей та Мінветеранів. Ми знаємо, що в Фонді вже 52 млрд грн, 17 - з конфіскованих банків ворога, які працювали в Україні. Саме ці 17 млрд грн підуть на відбудову житла, решта - по заявках", - зазначила Богуславець.

За її словами, дуже важливо розуміти, за якою логікою відбуватиметься вибір, адже очікується, що критерії пріоритизації будуть розроблені лише за кілька місяців.

Вона нагадала, що до складу робочої групи, яка визначатиме перші обʼєкти для фінансування, входить віцепрем’єр-міністр з відновлення Олександр Кубраков, голова Агентства відновлення Мустафа Найєм, а також перші заступники міністрів від МОЗ, Міненерго, Мінсоцу та Мінцифри.

Читайте також: Агентство відновлення планує створити цифровий моніторинг проєктів

"Як бачимо, рішення прийматимуться на найвищому рівні", - підкреслила експертка.

Як повідомлялося, за даними уряду, Україна має на спецрахунку для швидкого відновлення 17 млрд грн. Також заплановано до кінця року надходження 35,5 млрд грн від доходів НБУ й 1,5 млрд доларів від США. Крім того, Україна має політичну домовленість з керівництвом ЄС про допомогу ЄС у розмірі 1 млрд євро.

ГО "Інститут законодавчих ідей" надає антикорупційну експертизу у питаннях прозорості відбудови містам Київ, Миколаїв, Житомир, Львів, Хмельницький, Тернопіль, Івано-Франківськ, а також Ніжин Чернігівської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-