Проєкт нового генплану Миколаєва презентували у Римі

Проєкт нового генплану Миколаєва презентували у Римі

Фото
Укрінформ
У Миколаєві за підтримки Європейської економічної комісії ООН триває розробка нового генерального плану для відродження міста. Проєкт представили на двосторонній конференції з відбудови України у Римі.

Про це повідомляє сайт Миколаївсьої міської ради, передає Укрінформ.

"У Миколаєві за підтримки Європейської економічної комісії ООН триває розробка нового генерального плану, що стане підґрунтям для відродження Миколаєва та визначатиме напрямок розвитку міста на найближчі десятиліття. Результати роботи команди фахівців представили на двосторонній конференції з відбудови України, що відбулася у Римі», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Італія офіційно долучилася до групи держав, які готуються допомогти Україні в відновленні. На запрошення італійського уряду на заході було представлено проєкти щодо відновлення Миколаєва.

“Генеральний план міста сьогодні може стати надзвичайним каталізатором для реагування та визначення пріоритетів, які спрямовуватимуть політику та інвестиції всієї країни. Чим краще ми використаємо наявний час, тим ефективніше зможемо побудувати модель інклюзивного, інтегрованого та сталого міста, яке гарантує краще майбутнє для своїх жителів”, - зазначив керуючий партнер One Works Джуліо Ді Карлі.

Читайте також: У Миколаєві відновлюють медичні заклади, що постраждали внаслідок обстрілів росіян

Він також відзначив високий рівень підготовки Миколаєва у сфері цифровізації. Ще кілька років тому в місті була розроблена геоінформаційна система, дані якої успішно використовують італійські фахівці.

За словами Джуліо Ді Карлі, Миколаїв може стати ідеальною моделлю відбудови за принципом “краще, ніж було” та розвитку інфраструктури, що потім пошириться на інші українські та європейські міста.

Як повідомлялося, італійська архітектурна компанія One Works спільно з командою міжнародних та місцевих експертів розробляє новий Генеральний план міста Миколаєва.

Фото: mkrada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-