З 10 травня стартує тестування програми єВідновлення – Шмигаль

З 10 травня стартує тестування програми єВідновлення – Шмигаль

Укрінформ
В Україні з 10 травня 2023 року у застосунку "Дія" стартує тестування програми єВідновлення, за якою люди будуть отримувати кошти на ремонт своїх пошкоджених внаслідок війни домівок.

Про це Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль сказав на засіданні уряду, передає Укрінформ.

«Розпочинаємо тестування програми єВідновлення, за якою люди будуть отримувати кошти на ремонт своїх домівок. Тестуємо, щоб у майбутньому уникнути помилок і непорозумінь», - зазначив Шмигаль.

Читайте також: Шмигаль підбив підсумки Міжнародного саміту міст та регіонів

За його словами, отримані цільові кошти можна буде витратити на будівельні матеріали чи оплату послуг підрядника. Суму компенсацій визначить спецкомісія, а кошти будуть зараховуватися людям на спецрахунок у банку.

Пріоритет у компенсації матимуть учасники бойових дій, сім’ї загиблих військовослужбовців, мобілізовані до армії українці, багатодітні родини та люди з інвалідністю, додав Прем'єр-міністр.

"Віцепрем’єр-міністр з відновлення Олександр Кубраков та Мінцифри прокомунікують усі необхідні деталі програми. Кожне відновлене житло – це крок до великої відбудови та відродження України. Отже, мобілізуємо сили та ресурси для досягнення нашої перемоги", - додав Шмигаль.

Також Шмигаль заявив, що Кабінет Міністрів визначив 10 пріоритетних реформ на найближчий час.

«Україна б’ється. Україна перемагає. Україна змінюється і починає відбудову. Ми не зупиняємо реформи задля швидкої трансформації нашої країни. Уряд визначив 10 пріоритетних реформ на найближчий час. Це те, що потрібно для наближення нашої перемоги, для відновлення та для розбудови сильної європейської України», - сказав Шмигаль.

За його словами, в центрі уваги - комплексна реформа енергетичної сфери та все, що пов'язано з енергетикою. Також на порядку денному є декілька рішень, дотичних до сфери енергетики. Зокрема, комунальні тарифи, адже нині діє мораторій щодо підвищення цін на газ, тепло і гарячу воду.

Читайте також: Шмигаль обговорив із президенткою ЄБРР проєкти відновлення та розвитку України

Як повідомлялося, українці подали вже понад 33 тисячі заявок на компенсацію за зруйноване або пошкоджене житло загальною площею понад 23 млн кв. м.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-