DFC та USAID допомагатимуть Україні залучати інвестиції на відбудову

DFC та USAID допомагатимуть Україні залучати інвестиції на відбудову

Укрінформ
Міжнародна фінансова корпорація США з розвитку (DFC) та Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) допомагатимуть уряду України залучати державні і приватні інвестиції на відбудову країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

«Меморандум з DFC та USAID передбачає тісну співпрацю з командою Міністерства економіки України. Можу з впевненістю сказати, що підписання цього документу свідчить про підтримку нашої країни з боку міжнародних партнерів і про те, що вони впевнені у перемозі України. Наші позиції, які були відображені у меморандумі, стануть сигналом для інших кредиторів та інвесторів по всьому світу, що вони можуть починати долучатися до відновлення України та розбудови економіки вже сьогодні», - пояснила перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко.

За її словами, Advantage Ukraine за ініціативи Мінекономіки вже взаємодіє з DFC з метою підготовки інвестиційних проєктів та здійснює попередній відбір проєктів, співпрацюючи з українськими заявниками. Проєкти на сотні мільйонів доларів вже скеровані на цю організацію за інструментами прямого кредитування та страхування воєнних ризиків. Після отримання позитивного рішення DFC супроводженням інвесторів буде займатися Ukraine Invest.

«Американські партнери продовжують демонструвати свою підтримку України в боротьбі з ворогом та завжди готові допомогти українському бізнесу. Дякуємо уряду США, DFC та USAID за партнерство і допомогу у процесі економічного відновлення країни», - резюмувала Свириденко.

Читайте також: Шмигаль підписав угоду з USAID, яка сприятиме зростанню іноземних інвестицій в Україну

Як повідомлялось, раніше було укладено відповідні меморандуми про взаєморозуміння з компанією J.P. Morgan Securities plc та Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-