Японія передала техніку для здійснення обробки будівельних відходів в Ірпені

Японія передала техніку для здійснення обробки будівельних відходів в Ірпені

Фото
Укрінформ
Японія передала першу партію техніки з 7 екскаваторів, які необхідні для реалізації пілотного проєкту з будівництва в Ірпені Київської області майданчика для тимчасового зберігання будівельних відходів та їхнього сортування з подальшим використанням.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми дуже добре розуміємо необхідність у відновленні та реконструкції пошкодженої інфраструктури України та міста Ірпінь зокрема. Сьогодні ми передаємо 7 одиниць техніки від японської сторони, яка допомагатиме з відбудовою. Це перша партія. Далі плануємо привезти ще 10 відповідних машин. Вони будуть використанні в Ірпені та Київській області», - зазначив Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі.

Загалом у межах програми екстреного відновлення між Україною та Японським агентством міжнародного співробітництва (JICA) планується виділення 39 одиниць техніки для здійснення обробки будівельних відходів. Наразі в Ірпені вже визначено земельну ділянку, де відбудеться будівництво майданчика тимчасового зберігання відходів за допомогою іноземної техніки.

Японія передала техніку для здійснення обробки будівельних відходів в Ірпені / Фото: Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

«Щойно ми успішно реалізуємо цей проєкт в Ірпені, ми плануємо продовжити нашу співпрацю в інших регіонах України, зокрема щодо Донецької та Херсонської області. Цей проєкт є лише першим етапом, другий полягає у допомозі з інвестиціями, розвитком торгівлі та відкриттям дверей для японських компаній», - додав Мацуда Кунінорі.

Читайте також: На Чернігівщині відкрили міст через Десну, зруйнований на початку вторгнення рф

Як повідомлялось, Японія виділить 30 млн доларів на постачання Україні нелетального озброєння через трастовий фонд НАТО і 470 млн доларів як грантову допомогу для енергетичного сектору й інших галузей.

Фото: Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-