На Чернігівщині відкрили міст через Десну, зруйнований на початку вторгнення рф

На Чернігівщині відкрили міст через Десну, зруйнований на початку вторгнення рф

Фото
Укрінформ
На Чернігівщині 10 квітня відкрили міст через річку Десну, який був зруйнований на початку повномасштабного вторгнення рф. Рух дозволено усім видам транспорту, у тому числі вантажному.

Про це повідомляє у Фейсбуці Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Чернігівській області, передає Укрінформ. 

Як зазначається у повідомленні, уперше з лютого 2022 року від Чернігова до Києва можна буде доїхати зручною короткою дорогою за дві години. Донині водіям доводилося витрачати вдвічі більше часу на об’їзд дорогою Р-69 Київ – Вишгород – Десна – Чернігів через зруйновані переправи навколо Чернігова.

Відсьогодні транспорт може у два боки проїхати готовою половиною мосту через Десну. На другому проїзді роботи тривають, його буде відкрито згодом.

«Цей міст через Десну є одним із пріоритетних інфраструктурних об’єктів на півночі країни. Моя повага усій команді, яка більш ніж пів року у режимі 24/7 відновлювала міст через Десну. Ефективна співпраця замовника, підрядника та обласної військової адміністрації доводить, що Україна може реалізувати складні проєкти відновлення навіть під час війни. Вже цієї весни Агентство відновлення презентує портфель невідкладних проєктів 2023 року, який ми створили на основі запитів органів місцевого самоврядування. Частина з них буде реалізована саме на Чернігівщині» – сказав Мустафа Найєм, голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України.

Читайте також: Відбудова Чернігівщини: Зеленський показав віцеканцлеру ФРН ремонт мосту через Десну

Повідомляється також, що відновлення підірваного мосту через Десну змогли розпочати у другій половині 2022 року.

Через бойові дії транспортна інфраструктура Чернігівської області зазнала істотних руйнувань. Пошкоджено 680 км доріг державного значення та 27 мостів. Агентство відновлення забезпечило функціонування близько 20 тимчасових переправ. Нині вони забезпечують логістичні зв'язки Чернігівщини з сусідніми областями. Також більш як 10 мостів відновлюють капітально.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-