Шмигаль закликає місцеву владу пропонувати проєкти відновлення зруйнованих об’єктів

Шмигаль закликає місцеву владу пропонувати проєкти відновлення зруйнованих об’єктів

Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль провів нараду головами Вінницької, Кіровоградської, Полтавської та Черкаської областей для узгодження спільних дій у відбудові.

Передає Укрінформ із посиланням на Урядовий портал.

«Бізнес — це локомотив відбудови, який створює робочі місця, генерує додану вартість. Особлива увага також на ВПО. Ключові завдання: забезпечення базовими послугами, працевлаштування та тимчасова інтеграція», — сказав Шмигаль.

Прем’єр-міністр заслухав інформацію голів ОВА щодо економічного розвитку регіонів, релокації підприємств, створення робочих місць і заходів з ліквідації заборгованості із зарплати. Також керівники областей доповіли про забезпечення першочергових потреб населення, функціонування закладів освіти, охорони здоров’я та соціального забезпечення.

Читайте також: У найближчі 2-3 роки найбільший попит буде на спеціальності у сферах будівництва та енергетики

Учасники наради обговорили реалізацію проєктів відновлення зруйнованих і пошкоджених об’єктів. Шмигаль підкреслив, що місцева влада має пропонувати проєкти, які надалі втілить Державне агентство відновлення та розвитку. Акцент робитиметься на відбудові житла, енергетики, критичної, соціальної та транспортної інфраструктури.

«На порядку денному також питання реалізації програм із облаштування безпечних умов у закладах загальної середньої освіти та придбання шкільних автобусів. Є відповідні субвенції, маємо оперативно реалізувати проєкти. Скоординована робота центральної влади, місцевого самоврядування, бізнесу, громадського сектору та держав-партнерів — запорука успішного виконання всіх проєктів», — відзначив Прем’єр-міністр.

Читайте також: РГК вже має план відновлення мереж на деокупованих територіях

Глава уряду дав завдання ОВА спільно з громадами прискорити заповнення реєстру зруйнованого майна. Обласним адміністраціям також дано доручення координувати встановлення закупленого й поставленого медичного обладнання в закладах охорони здоров’я.

Крім того, Прем’єр-міністр дав завдання профільним міністерствам опрацювати та вжити необхідні заходи для задоволення потреб областей у шкільних автобусах.

Читайте також: Кошти МВФ підуть на соцвиплати, пенсії та зарплати учителів і лікарів - Шмигаль

У нараді також взяли участь віцепрем'єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, міністр енергетики Герман Галущенко, міністр соціальної політики Оксана Жолнович, міністр освіти і науки Оксен Лісовий, заступник керівника Офісу Президента Олексій Кулеба, голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафа Найєм.

Фото: Денис Шмигаль, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-