До відбудови України залучать німецький бізнес - Мінекономіки

До відбудови України залучать німецький бізнес - Мінекономіки

Укрінформ
Німецький бізнес розширює свою присутність в Україні, демонструючи інвестиційну впевненість.

Як передає Укрінформ, про це розповів заступник міністра економіки Олександр Грибан під час конференції «Перспективи України як місця для інвестицій та бізнесу» за участі віцеканцлера, міністра економіки та захисту клімату Німеччини Роберта Габека, повідомляє пресслужба Міністерства. 

«Зараз ми проводимо ряд зустрічей із бізнесом та презентуємо Україну та її економічний потенціал нашим партнерам, яких хочемо залучити у відбудові держави. Цього разу обговорювались теми забезпечення фінансування, страхування воєнних ризиків, деталі ведення бізнесу в Україні та можливості залучення німецького бізнесу для збільшення доданої вартості в структурі ВВП, через створення на території нашої держави різних виробництв за допомогою іноземних інвестицій», - розповів Грибан.

За його словами, німецький уряд одним із перших запровадив механізм страхування військових ризиків для німецьких інвесторів і торговельних компаній. Цей механізм, яким вже користується багато компаній, реалізується через німецький підрозділ РricewaterhouseCoopers.

Також під час зустрічі заступника міністра економіки та віцеканцлера ФРН сторони обговорили актуальні питання німецько-українського економічного співробітництва.

Читайте також: Відбудова Чернігівщини: Зеленський показав віцеканцлеру ФРН ремонт мосту через Десну

«Попри війну німецький бізнес не припиняє працювати в Україні. Компанії сплачують податки, підтримують українських співробітників та демонструють високі стандарти прозорості. А деякі підприємства, такі як «Байер», наприклад, сьогодні вже реалізують проекти із розширення виробництва, тим самим демонструючи інвестиційну впевненість в Україні. Це має стати прикладом і для інших інвесторів», - додав Грибан.

Німецький бізнес запросили ще більше інвестувати в Україну, не чекаючи закінчення війни. Адже саме зараз є можливості забронювати за собою найбільш перспективні інвестпроеєкти.

Як повідомляв Укрінформ, відбудова України – це найамбітніший проєкт 21 століття, який потребує величезних ресурсів, і разом з тим відкриває нові можливості для інвестицій. За даними Світового банку, потреби України на відновлення становлять 411 мільярдів доларів.

Фото: Мінекономіки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-