У Ворзелі почали відновлення пошкоджених будинків

У Ворзелі почали відновлення пошкоджених будинків

Фото
Укрінформ
Коштом Бучанської міської ради та Київської обласної державної адміністрації у мікрорайоні Учгосп, що в селищі Ворзель, розпочались ремонтні роботи з відновлення будинків, що постраждали внаслідок воєнних дій.

Про це повідомив міський голова Бучі Анатолій Федорук у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Робимо ще один важливий крок у відбудові Бучанської громади – розпочали ремонтні роботи у мікрорайоні Учгосп, що в селищі Ворзель. Через ворожі обстріли тут зазнали пошкоджень дахи десятків житлових будинків. Тож важливо на кожному з них замінити покрівлі, утеплити горища та встановити блискавкозахист», - зазначив він.

Окремо для двох будинків з цього переліку, додав він, треба підсилювати конструкції, а також змінити всі вікна та двері у під’їздах.

Крім того, за словами Федорука, місцеві мешканці можуть подати заявку на участь у програмі «ВідновиДІМ» від Фонду енергоефективності. Він надає можливість залучити до 7,2 млн грн на ремонт у кожному будинку місць загального користування.

«Обов’язкова умова для участі – створення ОСББ місцевими мешканцями будинку. Для Учгоспу це хороше рішення. Розраховую, що місцеві мешканці ним скористаються, а ми, зі свого боку, будемо максимально сприяти в подачі відповідних заявок на фінансування», - резюмував міський голова.

Читайте також: Використання онлайн-конструктора спростить відбудову житла на Київщині

Як повідомлялось, станом на кінець березня у Київській, Житомирській, Сумській та Чернігівській областях вже відновлено 13 тисяч об'єктів. Також дорожники розчистили понад 600 км автодоріг та забезпечили проїзд через 50 тимчасових переправ.

Фото: Анатолій Федорук, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-