Використання онлайн-конструктора спростить відбудову житла на Київщині

Використання онлайн-конструктора спростить відбудову житла на Київщині

Укрінформ
Використання онлайн-конструктора RE:Ukraine Villages спростить відбудову сільських будинків і зробить її доступнішою.

Про це повідомляє Мінінфраструктури у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури сприятиме використанню під час відбудови житла онлайн-конструктора RE:Ukraine Villages. Розроблений архітектурним бюро balbek bureau, він спрощує відбудову сільських домівок і робить її доступнішою", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, онлайн-рішення, створене на основі досліджень прибудинкових територій, конфігурацій та архітектурних особливостей зруйнованих будинків у селах Київщини, може бути використане для відбудови споруди чи проєктування нової.

«Тисячі сільських будинків наразі пошкоджено або зруйновано. Такі проєкти, як онлайн-конструктор від balbek bureau, значно спростять процес відбудови домівок та заощадять кошти постраждалим. Розраховуємо, що такі цифрові рішення в поєднанні з запуском механізму компенсації за пошкоджене та знищене житло допоможуть прискорити процес відновлення та вже цього року повернути сотні тисяч українців додому», – зазначив віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

За інформацією Мінінфраструктури, конструктор пропонує для вибору понад 211 мільйонів унікальних конфігурацій будинків для Київщини.

Передбачається, що після проходження всіх необхідних кроків в онлайн-конструкторі користувач отримує готову інструкцію, яка включатиме ізометрію, плани, креслення, розгортки фасадів і технічний опис.

Дослідження прибудинкових територій, конфігурацій будинків, на основі якого було створено конструктор, здійснювалось бюро у межах експедиції 17-ма деокупованими селами Київщини.

За наявності необхідного фінансування balbek bureau планує додавати до проєкту нові області.

balbek bureau – майстерня архітектури та дизайну інтер'єру, яка займається проєктуванням комерційного, корпоративного та житлового простору в Україні, Європі, США та Азії. Загальна площа обʼєктів balbek bureau сягає 135 000 квадратних метрів.

Від початку повномасштабного вторгнення росії команда бюро розробила низку соціальних ініціатив RE:Ukraine System, зокрема систему тимчасового житла RE:Ukraine Housing і рішення для захисту пам’ятників RE:Ukraine Monuments.

Читайте також: У Харкові ремонтують 50 будинків, пошкоджених російськими обстрілами

Як повідомлялося, відновлення економіки України після завершення розв’язаної росією війни коштуватиме, за оцінками Світового банку, 411 млрд доларів.

Фото: поліція Київської області

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-