В Офісі Президента розповіли послам G7 про проєкт повоєнного відновлення України

В Офісі Президента розповіли послам G7 про проєкт повоєнного відновлення України

Фото
Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента Ростислав Шурма провів зустріч із послами країн G7 та розповів їм про проєкт повоєнного відновлення України.

Про це Укрінформу повідомили в ОП.

"Для того, щоб відновити нашу країну, створити нові робочі місця та збільшити ВВП, необхідні значні інвестиції, і ми працюємо над тим, щоб залучити їх одразу після перемоги. Але для цього потрібно попередньо вирішити низку завдань", - сказав Шурма.

Умовою реалізації цього проєкту та залучення інвестицій, за словами Шурми, є ліберальні економічні реформи, зокрема ухвалення механізму легкого та швидкого виділення землі, простого отримання містобудівних погоджень, швидкого та дешевого забезпечення необхідного підключення до мереж, а також податкова реформа.

Читайте також: В Україні вже відновили 13 тисяч інфраструктурних об'єктів у чотирьох областях

Як зазначив заступник керівника Офісу Президента, у цьому напрямку вже є багато напрацювань, зокрема підготовлено відповідні законопроєкти.

В Офісі Президента розповіли послам G7 про проєкт післявоєнного оновлення України Фото: ОП

Крім того, Шурма анонсував концепцію інфраструктури проєктного фінансування, створену спільно з експертами інвестбанків BlackRock та JPMorgan і консалтингової компанії McKinsey, яку презентують найближчими місяцями. Заступник керівника Офісу Президента зауважив, що в нормальних умовах бізнесу достатньо 10-30% власних коштів для старту проєктів, тоді як решту фінансування можна залучити на ринку, проте Україні за 30 років не вдалося побудувати такого ринку.

За його словами, в анонсованій концепції буде представлено інфраструктуру та портфель такого можливого фінансування, зокрема із залученням міжнародних експортно-кредитних агентств.

Як повідомляв Укрінформ, заступник керівника Офісу Президента України Ігор Жовква під час зустрічі з делегацією політичної групи Європейського парламенту «Прогресивний альянс соціалістів і демократів» заявив, що початок переговорів про вступ України до ЄС є інвестицією в безпечне майбутнє Європи.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-