Агентство відновлення модернізує автомобільні пункти пропуску на кордонах з 5 країнами

Агентство відновлення модернізує автомобільні пункти пропуску на кордонах з 5 країнами

Укрінформ
Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури у 2023 році проведе модернізацію пунктів пропуску (ПП) на кордоні з Польщею, Румунією, Словаччиною, Угорщиною та Молдовою.

Про це повідомив голова Агентства відновлення Мустафа Найєм, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу відомства у Фейсбуці.

«Під час війни частка автомобільних перевезень в імпорті та експорті України зросла в рази. Наше завдання – максимально спростити перетин кордону для перевізників. При цьому зміна балансоутримувача не сповільнить перетин кордону громадянами. Ми співпрацюємо з Державною митною службою, прикордонниками, Службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів задля безперебійного функціонування ПП», - зазначив він.

За словами очільника агентства, у 2023 році робота буде зосереджена на модернізації пунктів пропуску на кордоні: з Польщею – Ягодин, Рава-Руська, Краківець, Шегині; Румунією – Дякове, Порубне, Красноїльськ, Дяківці, Біла Церква; Словаччиною – Ужгород; Угорщиною – Чоп (Тиса), Лужанка, Дийда; Молдовою – Могилів-Подільський, Рені.

Найєм додав, що агентство вже модернізує прикордонні дороги у межах проєкту «Розбудова прикордонної дорожньої інфраструктури на підходах до ПП на українсько-польському кордоні». Йдеться про 4 маршрути на Львівщині: Т-14-04 Червоноград – Рава-Руська, Т-14-01 КПП "Смільниця" – Старий Самбір, Т-14-20 Яворів – Грушів, Т-14-18 Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий.

Читайте також: Пукт пропуску «Нижанковичі – Мальховіце» планують відкрити для всіх авто до кінця року

Як повідомлялось, 24 березня уряд погодив передачу об’єктів державної власності пунктів пропуску через державний кордон для автомобільного сполучення до сфери управління Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури.

Це дозволить Агентству більш комплексно планувати і реалізовувати проєкти стосовно поліпшення логістики з країнами-союзницями. Сьогодні пункти пропуску з Польщею обслуговують 53% вантажоперевезень, з Румунією – 18%, з Молдовою – 14%, з Угорщиною – 10% і зі Словаччиною – 5%.

Фото: Главком

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-