Автомобільні пункти пропуску почали передавати Агентству відновлення

Автомобільні пункти пропуску почали передавати Агентству відновлення

Укрінформ
В Україні розпочався процес передачі автомобільних пунктів пропуску до сфери управління Агентства відновлення та розвитку інфраструктури, яке відповідатиме за їх будівництво, ремонт, облаштування, модернізацію й утримання.

На цьому наголосив віцепрем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу міністерства у Фейсбуці.

«Розвиток логістики на західних кордонах залишається одним із пріоритетів роботи міністерства. Рішення уряду дає можливість збільшити кількість нових та прискорити модернізацію існуючих пунктів пропуску. Для цього будемо використовувати можливості Агентства відновлення, зокрема в частині залучення міжнародної донорської допомоги», - зазначив він.

Міністр нагадав, що за проєктом «Відкритий кордон» вже відкритий для руху порожніх вантажівок пункт пропуску «Дяківці – Раковець» на кордоні з Румунією. Також облаштована тимчасова інфраструктура ПП «Нижанковичі – Мальховіце» на кордоні з Польщею.

Читайте також: Кубраков назвав пріоритетні напрями відновлення України

Крім цього, торік відкритий новий ПП на кордоні з Румунією – «Красноїльськ – Вікову де Сус», розширена пропускна спроможність пункту «Краківець – Корчова».

Як повідомлялось, 24 березня уряд погодив передачу об’єктів державної власності пунктів пропуску через державний кордон для автомобільного сполучення до сфери управління Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури.

Фото: Руслан Запаранюк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-