Безбарʼєрність є обовʼязковою для відбудови - Кубраков

Безбарʼєрність є обовʼязковою для відбудови - Кубраков

Укрінформ
Створення безбар'єрного середовища – один із головних принципів масштабної відбудови. Вже зараз Міністерство відновлення працює над створенням нових будівельних норм та впроваджує контроль за їхнім виконанням.

На цьому наголосив віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу міністерства у Фейсбуці.

«Верховна Рада ухвалила законопроєкт 5655, який передбачає максимальну відкритість та прозорість у будівельній сфері. Для недопущення зловживань та корупції при будівництві запроваджується максимальна цифровізація усіх процесів. На всіх етапах ухвалення рішень передбачена автоматизація. Документ враховує найкращий сучасний міжнародний досвід у сфері містобудування, а також вимоги інклюзивності та безбар'єрності», - зазначив він.

Кубраков наголосив, що команді Мінвідновлення вже презентовано концепцію реновації міста, яка успішно втілена у Вільнюсі. Зокрема, вона передбачає новий підхід до реконструкції закладів освіти, облаштування міського простору з урахуванням усіх норм безбарʼєрності та інклюзії.

Читайте також: Представників громад навчать основ сталої та інклюзивної реконструкції - Агентство відновлення

«Приклад Вільнюса свідчить про те, як на місці застарілих радянських будівель можуть зʼявитися сучасні європейські обʼєкти інфраструктури, комфортні та доступні для всіх. Українські міста мають стати такими ж», - додав віцепрем’єр-міністр.

Як повідомлялося, за участю Міністерства відновлення розроблено Альбом безбар’єрних рішень. Це практичний посібник, який містить рекомендації щодо облаштування безбар’єрного простору та демонструє те, як зробити міське середовище дружнім до маломобільних груп населення.

Фото: Олександр Кубраков, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-