Представників громад навчать основ сталої та інклюзивної реконструкції - Агентство відновлення

Представників громад навчать основ сталої та інклюзивної реконструкції - Агентство відновлення

Укрінформ
Програма розвитку спроможності українських муніципалітетів щодо інклюзивної реконструкції стартує 16 березня. Вона призначена для українських урядовців, представників громад та архітекторів, що беруть участь у відбудові України.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України у Фейсбуці.

Зокрема, за даними Агентства, з 16 березня розпочинаються навчальні курси для українських муніципалітетів щодо інклюзивної реконструкції від Нового європейського Баугаузу.

Навчальна програма розроблена Європейською комісією спільно з українськими фахівцями для представників українських громад, які будуть задіяні в процесах відбудови. Програма базується на принципах Нового європейського Баугаузу: сталість, інклюзивність, естетика.

“Відбудова житла потребує комплексного та професійного підходу. Ніхто не знає краще, що саме потрібно відбудовувати, аніж місцеве самоврядування. Європейська комісія за допомогою NEB допоможе зрозуміти, як саме потрібно відбудовувати, аби об'єкти відбудови були інклюзивними, енергоефективними та комфортним для мешканців”, - йдеться у повідомленні.

При цьому Агентство відновлення — як впроваджувач проєктів відбудови з боку держави — зацікавлене у формуванні цілісних концепцій відбудови серед громад.

Читайте також: Кубраков пояснив, чим важливий для громад Реєстр пошкодженого та знищеного майна

Навчальний курс розроблений і впроваджується програмою Європейської комісії Новий Європейський Баугауз спільно з українськими громадськими організаціями Ro3kvit і ReThink у партнерстві з Радою архітекторів Європи, проєктом «Угода мерів – Схід».

Слухачі ознайомляться з можливими варіантами співпраці між різними учасниками при відбудові громад та способами забезпечення інклюзивності процесу. Зокрема, ознайомляться з кращими практиками оцінки та розподілу ресурсів, інструментами участі та можливостями фінансування.

Як повідомлялося, Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України (Агентство відновлення) і Рада бізнес-омбудсмена підписали Меморандум про партнерство та співробітництво.

Агентство з відновлення та розвитку інфраструктури України створене на базі агентств Укрінфрапроєкт та Укравтодор.

Ініціатива «Новий європейський Баугауз» - це екологічний, економічний та культурний проєкт ЄС, який спрямований на поєднання дизайну, стійкості, доступності та інвестицій, щоби допомогти досягти цілей Європейської зеленої угоди: зробити Європу кліматично нейтральним континентом.

Фото: jacobslawwv.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-