У Гостомелі переробили 15 тисяч тонн будівельного сміття — використають для відновлення міста

У Гостомелі переробили 15 тисяч тонн будівельного сміття — використають для відновлення міста

Укрінформ
Французька компанія Neo-Eco в межах проєкту відновлення житлових будинків у Гостомелі Київської області демонтувала 4 зруйновані об’єкти, а також переробила 15 тисяч будівельного сміття на нові матеріали для відновлення інфраструктури.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу компанії у Фейсбуці.

«20 січня ми почали демонтаж першої з чотирьох будівель. Проводилось сортування використаних будівельних матеріалів: 10% матеріалів було відправлено на утилізацію до спеціалізованих і сертифікованих компаній, тому що вони були із вмістом шкідливих елементів або не підлягали повторному використанню. Решту 90% ми переробили прямо на місці», - йдеться в повідомленні.

Уточняється, що до руйнувань будинки містили в собі 50 000 тонн твердих матеріалів, частина з яких вигоріла внаслідок воєнних дій. За попередніми оцінками спеціалістів, Neo-Eco вдалось переробити близько 15 000 тонн будівельного сміття на нові будівельні матеріали.

«Зазвичай матеріали, утворені в результаті демонтажу, зокрема і токсичні, не утилізують належним чином та вивозять на звалище, створюючи екологічну катастрофу. Ми хочемо, щоб пілотний проєкт у Гостомелі став прикладом того, як можна екологічно та економічно ефективно використовувати більшість матеріалів повторно», - наголосили в компанії.

Читайте також: На Київщині відновили понад 11 тисяч пошкоджених об’єктів

У Neo-Eco додали, що фахівці вже завершили розробку другого етапу проєкту – ескізний, та переходять до узгоджувальної стадії проєктування. У червні 2023 року планується безпосередньо початок будівництва нових будинків.

Як повідомлялось, 28 вересня в Гостомелі Київська ОВА і французька компанієя Neo Eco підписали меморандум про співпрацю. У межах співробітництва компанія планує відбудувати 6 житлових будинків на 310 квартир, школу, розраховану на 1000 учнів, та дитячий садок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-