Відновлення природних ресурсів має стати частиною програми відбудови України – єврокомісар

Відновлення природних ресурсів має стати частиною програми відбудови України – єврокомісар

Укрінформ
Окрім величезних людських страждань та руйнації, російська агресія проти України заподіяла шкоду довкіллю, тож поновлення природних ресурсів має стати частиною повоєнного відновлення держави.

Про це сьогодні у Брюсселі під час пресконференції за підсумками Ради міністрів ЄС з охорони довкілля заявив Єврокомісар з питань довкілля, океанів та рибальства Віргініус Сінкевичюс, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Хочу відзначити представлену (на зустрічі - ред.) доповідь Польщі щодо шкоди, яку російське вторгнення завдало для регіону Карпат. На додаток до неприйнятної людської ціни цього вторгнення, природне довкілля також страждає від триваючої (російської - ред.) агресії. Буде важливим забезпечити, щоб відновлення природи було частиною пакета відновлення України, і в цьому контексті програма EU LIFE (укр. ЄС - життя) відіграє свою важливу роль», - зазначив Єврокомісар.

Читайте також: «Новий європейський Баухаус»: Єврокомісія започатковує програму для відбудови України

Як відомо, ЄС започаткував програму LIFE у 1992 році для фінансування численних проєктів у природоохоронній сфері. Загальний бюджет цієї європейської програми складає 5.4 мільярда євро на період 2021-2027 років. Ці кошти призначені для фінансування у сферах охорони природи та біологічного розмаїття, циркулярної економіки та якості життя, пом’якшення наслідків кліматичних змін та переходу на чисту енергію.

Фото: @VSinkevicius

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-