На Закарпатті будують перший сміттєпереробний завод на 27 громад

На Закарпатті будують перший сміттєпереробний завод на 27 громад

Фото
Укрінформ
На Закарпатті триває будівництво сміттєпереробного заводу, що обслуговуватиме 27 громад у Берегівському районі.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, хід будівництва оглянув сьогодні голова Закарпатської облради Володимир Чубірко. 

Перший в області сміттєпереробний завод, що зводиться за міжнародним проєктом ZeroWaste у селі Яноші Берегівського району, має запрацювати до кінця 2023 року. Планується, що сюди довозитимуть сміття з усього району та, можливо, сусіднього Мукачівського. Пункти для збору сміття планується встановити у 27 громадах Берегівського району.

Як поінформував Чубірко, загальна площа будівництва становить близько 30 гектарів, проєктна потужність сміттєсортувальної лінії – 30 тисяч тонн на рік.

Зараз будують полігон для першої черги відсортованого сміття, також майже готова лінія для сортування відходів. Термін експлуатації заводу - не менше 25-30 років.

Читайте також: Єдиний державний осетровий завод в Україні повністю затоплений внаслідок підриву Каховської ГЕС

Як повідомили в Закарпатській облраді, сміттєпереробний завод будується в рамках міжнародного проєкту ЄС. Загальна вартість проєктустановить 7 833 403,08 євро, з яких обсяг фінансування ЄС, передбаченого Програмою транскордонного співробітництва ENI Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020, становить 5 мільйонів євро.

Головним аплікантом проєкту є Європейське об’єднання територіального співробітництва з обмеженою відповідальністю ТИСА (ЄОТС ТИСА), Угорщина, партнерами - ТОВ Некомерційне Агентство територіального розвитку та управління навколишнім середовищем області Саболч-Сатмар-Берег (Угорщина) та Агентство регіонального розвитку та транскордонного співробітництва «Закарпаття» Закарпатської обласної ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-