Єдиний державний осетровий завод в Україні повністю затоплений внаслідок підриву Каховської ГЕС

Єдиний державний осетровий завод в Україні повністю затоплений внаслідок підриву Каховської ГЕС

Укрінформ
Єдиний державний осетровий завод в Україні повністю затоплено внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС 6 червня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства.

Зазначається, що завод щороку забезпечував вселення понад 1,5 млн екземплярів молоді осетрових.

У міністерстві наголошують, що затоплення заводу - це пряма загроза подальшому відтворенню популяцій осетрових видів риб, яка може призвести до зникнення цих реліктових видів у водоймах України. Наразі масштаби руйнувань та обсяги збитків встановлюються.

З огляду на особливий охоронний статус осетрових видів риб, руйнація осетрового заводу матиме вкрай негативні наслідки для екологічного стану України і країн Чорноморського басейну.

Єдиний в Україні державний осетровий завод «Виробничо-експериментальний Дніпровський осетровий рибовідтворювальний завод імені академіка С.Т. Артющика» розташований у с. Дніпровське Білозерського району Херсонської області. Він працював з 1984 року і компенсував відтворення осетрових видів риб в Україні, які втратили можливість природного розмноження внаслідок зарегулювання Дніпра каскадом водосховищ.

Читайте також: Відповіддю на підрив Каховської ГЕС мають стати дії, які гарантують цілісність ЗАЕС – Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, за попередніми оцінками Міністерства аграрної політики та продовольства, збитки від загибелі усіх водних біоресурсів внаслідок підриву Каховської ГЕС можуть становити до 10,5 млрд грн.

У міністерстві прогнозують, що може загинути 95 тис. т дорослих особин, що завдасть 4 млрд грн збитків українській рибній галузі.

Фото: Мінагро

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-