На лівобережжі Херсонщини загарбники розселяють евакуйованих по військових об'єктах — Генштаб

На лівобережжі Херсонщини загарбники розселяють евакуйованих по військових об'єктах — Генштаб

Укрінформ
На тимчасово захоплених територіях Херсонської області евакуйованих через підрив Каховської ГЕС російські загарбники розселяють у місцях розміщення своїх військових підрозділів, використовуючи таким чином цивільних як прикриття.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці.

"У населених пунктах тимчасово захопленої території Херсонської області російські окупанти продовжують використовувати наслідки скоєного ними злочину у своїх цілях. Зокрема, людей, які евакуювались із затоплених населених пунктів, розселяють у пансіонатах та базах відпочинку, де вже розміщені військові підрозділи", — зазначили в Генштабі.

Читайте також: Із зони підтоплення на Херсонщині евакуювали вже 2 334 людини

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 6 червня російська армія підірвала дамбу Каховської ГЕС. Ще до обіду майже вся станція опинилася під водою, відновленню вона не підлягає. 

На правобережжі Херсонської області внаслідок підриву дамби підтопленими виявилися 28 населених пунктів і 3 329 будинків. Станом на 8 червня вдалося евакуювати вже 2 334 людини.

У Миколаївській області евакуйовані 467 жителів сіл, підтоплених через підрив Каховської ГЕС.

Своєю чергою перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський звявляв, що на тимчасово захопленому лівобережжі Херсонської області росіяни евакуацію населення провалили.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-