Київщина відправила на Херсонщину першу партію допомоги

Київщина відправила на Херсонщину першу партію допомоги

Фото
Укрінформ
Київська область відправила першу партію допомоги для постраждалих через підрив російськими військами Каховської ГЕС територій Херсонщини. 

Як передає Укрінформ, про це голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко повідомив у Фейсбуці.

"Наш регіон також постраждав від окупантів. Знаємо як ніхто, якою важливою є допомога та підтримка. Одразу після трагедії доручив профільним службам зв’язатися з Херсонською областю та сформувати реєстр необхідних першочергових речей", — зазначив він.

За словами голови ОВА, від Київської області вже відправлені 21 човен з волонтерами, які надаватимуть оперативну допомогу, шість двигунів, дві станції регенерації-очистки води, десять мотопомп, чотири теплові пушки, по 200 літрів бензину і дизпалива.

Також регіон передав 20 пожежних рукавів і стільки ж рятувальних жилетів, 150 пар гумових чобіт, 500 ємностей по десять літрів для питної води, кілька тонн продуктів харчування, вісім тонн питної води та одяг.

Читайте також: Підрив Каховської ГЕС: гуманітарну допомогу Україні надали сім держав

Для тварин у Херсонську область будуть доправлені 200 кілограмів корму.

"Уночі на Херсонщину також вирушить водолазна команда. Наразі з представників 19 громад Київщини доукомплектовуємо бригаду комунальників, електриків та інших фахівців, які з усією необхідною технікою за першої вимоги виїдуть до постраждалих територій", — додав Кравченко. 

Для компактного проживання людей, які опинилися на затоплених територіях через підрив росіянами Каховської ГЕС, у Київській області вже підготовані три тисячі місць. З питаннями про розселення можна звертатися за телефоном: (099) 510 72 12.

Читайте також: Японія готує Україні негайну гуманітарну допомогу — посольство

"За потреби, розширюватимемо перелік необхідної допомоги. Трагедія на Херсонщині – спільна біда всієї України. Херсонщина – ми разом із вами", – наголосив голова ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 6 червня російська армія підірвала дамбу Каховської ГЕС. До обіду майже вся станція опинилася під водою.

На правобережжі Херсонської області внаслідок підриву дамби підтоплені 28 населених пунктів і 3 329 будинків. Станом на 8 червня евакуйовані вже 2 154 людей, 120 з них – діти.

Також підтоплення фіксуються на території Миколаївської області.

Фото: Руслан Кравченко - голова Київської ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-