Єврокомісія готова запропонувати продовження тимчасового захисту для українців ще на рік

Єврокомісія готова запропонувати продовження тимчасового захисту для українців ще на рік

Укрінформ
Єврокомісія готова виступити з пропозицією продовження дії тимчасового захисту для українців ще на один рік – до березня 2025 року.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив віцепрезидент Єврокомісії Маргаритіс Шинас під час пресконференції у Брюсселі, присвяченої першому року імплементації Директиви про тимчасовий захист для України.

"Маємо дуже чітке послання щодо продовження підтримки українським біженцям… Ми продовжили цей спеціальний механізм захисту до березня 2024 року і готові зробити пропозицію щодо його продовження ще на один рік - до 2025 року", - заявив він.

Шинас запевнив, що ЄС "завжди залишатиметься, стільки буде треба, місцем гостинності".

Він повідомив, що наразі на території ЄС знаходяться понад 4 млн вимушених переселенців з України, щодо яких застосовано механізм тимчасового захисту. За його словами, імплементація цього механізму все ще має прогалини, але робота над їх усуненням триває.

Читайте також: Британія заборонить незаконним мігрантам залишатися у країні

Як повідомлялося, з початку війни ЄС надає Україні суттєву політичну, економічну, фінансову, військову та гуманітарну допомогу. Вперше в історії ЄС активував так звану Директиву тимчасового захисту, яка надала біженцям з України право на проживання та на соціальний захист на території країн ЄС. Наразі вона діє до березня 2024 року.

Єврокомісар із питань внутрішніх справ Ілва Йоганссон повідомила, що минулого року до Євросоюзу прибули близько 16 млн українців, з яких 11 млн потім повернулися до України, 1 млн осіб поїхали далі в інші країни, а близько 4 млн вимушених переселенців залишилися на території ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-