На перший флот морських дронів вже зібрали пів мільярда гривень

На перший флот морських дронів вже зібрали пів мільярда гривень

Укрінформ
Люди з усього світу через платформу United24 вже задонатили понад 500 млн гривень на перший у світі флот морських дронів.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів керівник із розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації Мстислав Банік.

«З початку запровадження ініціативи до неї долучились понад 50 різноманітних компаній. Сума добровільних внесків на перший у світі флот морських дронів уже перетнула позначку в 500 млн гривень», - зазначив він.

Банік уточнив, що лише народ Литви разом із журналістом Андріусом Тапінасом зібрали кошти на три таких апарати, які назвали дещо провокативно: Peace Да, Peace Дец і Peace Дюк.

Читайте також: За допомогою NFT-котів вже зібрали понад ₴3 мільйони для ЗСУ

Як повідомляв Укрінформ, 11 листопада 2022 року оголошено про створення першого у світі флоту зі 100 морських дронів. Збір пожертв відбувається через фандрейзингову платформу United24.

Один апарат коштує 10 млн грн. У вартість входить: дрон, який оснащений системою автопілотування, відеопідсистемами, в тому числі нічного бачення, зв'язком, захищеним від впливу ворожих засобів РЕБ, резервними модулями зв’язку та бойовою частиною.

Читайте також: Мінцифри й ініціатива United24 подякували діаспорі за посилення «Армії дронів»

Також у комплекті – наземна автономна станція управління, система транспортування і зберігання, центр обробки даних і «декілька особливих сюрпризів для наших ворогів».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-