Глава Міноборони Чехії відвідала українських військових на навчаннях

Глава Міноборони Чехії відвідала українських військових на навчаннях

Укрінформ
Міністерці оборони Чехії Яні Черноховій під час відвідування українських військових, які проходять підготовку на одному з полігонів, вручили у подарунок прапор бойового підрозділу ЗСУ як подяку за велику допомогу, яку ця країни надає Україні.

Про це урядовиця написала у Твіттері, передає Укрінформ.

«Відвідуючи навчання солдатів у Лібаві, я отримала від молодого солдата, чий брат загинув на фронті, прапор, який символізує велику мужність українців», - написала глава Міноборони.

Її настільки зворушили слова українця, що вона ледве стримувала сльози, зізналась Чернохова і процитувала солдата.

«Шановна міністерко, дозвольте вручити Вам прапор 93-ї окремої мотострілецької бригади. У 2014 році мій загиблий брат у складі підрозділу «Кіборги» захищав Донецький аеропорт. Загинув у серпні 2022 року, захищаючи схід нашої країни», - наводить вона слова бійця.

Командир 93-ї бригади на ім’я Андрій сказав про своїх бійців: «Бетон не витримує, але люди - так». З червня по грудень він мав честь захищати незалежність України у складі цієї героїчної бригади. Пліч-о-пліч із побратимами захищав Слов’янськ, Бахмут, Соледар.

Читайте також: У Празі сотні людей пройшли маршем на підтримку України

Андрій попросив Чернохову прийняти прапор у подарунок як символ незламності українського народу, як подяку за допомогу, яку Чеська Республіка надає Україні у боротьбі з агресором – російською федерацією.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони країни Яна Чернохова заявила, що Чехія продовжить надавати військову допомогу Україні як із запасів власної армії, так і з підприємств ОПК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-