Міжнародна організація з міграції продовжить допомагати українцям – гендиректор

Міжнародна організація з міграції продовжить допомагати українцям – гендиректор

Укрінформ
Міжнародна організація міграції не лише надає допомогу людям, які залишили через війну свої домівки, а й намагається підтримувати бізнес в Україні, а також дбає про психічне здоров’я постраждалих від війни.

Про це заявив генеральний директор МОМ Антоніо Віторіно, передає Укрінформ із посиланням на сайт організації.

«Ми продовжимо надавати допомогу народу України, особливо найбільш уразливим верствам населення, включаючи житло, їжу, воду, ліки та медичне обладнання, теплий одяг, ремонт житла, пальне та багато іншого. Ми надалі фінансуватимемо ремонт інфраструктури, ремонтуватимемо школи, офіси та заводи, створювати робочі місця», - запевнив Віторіно.

Він зазначив, що МОМ у прифронтових районах охопила понад 140 тисяч сімей негайною допомогою, відремонтувавши понад 200 будівель, таких як школи та громадські будівлі, де більше 51 тисячі внутрішньо переміщених осіб знайшли тимчасовий притулок.

Війна «задушила» економіку України, тому МОМ робить усе можливе, щоб інвестувати в місцевий бізнес, особливо мікро- та малі підприємства. За підтримки донорів організації надаються гранти від 4500 до 20 000 євро 700 таким фірмам; вже створено або збережено понад 2300 робочих місць, підкреслив Віторіно.

Читайте також: Три чверті українських біженців хочуть повернутися в Україну - ООН

Також він зазначив, що приблизно 15 мільйонів людей – третина населення – борються з погіршенням психічного здоров’я. У країні, яка виявилася такою рішучою перед обличчям неймовірних труднощів, украй необхідно зміцнити програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, сказав Віторіно.

Крім того, констатував гендиректор МОМ, масове переміщення та розпад громадських структур, які є неминучим наслідком війни, збільшили ризик торгівлі людьми, гендерного насильства, а також експлуатації та жорстокого поводження з найбільш уразливими верствами. МОМ, за словами її очільника, тісно співпрацює з партнерами, щоб надавати цілісну, цілеспрямовану та скоординовану допомогу в цьому питанні.

Читайте також: Торгівля людьми: у Європарламенті наголосили на необхідності убезпечити українських жінок-біженок

«Кроки, які ми вжили, неупереджено надаючи гуманітарну допомогу для задоволення нагальних потреб найбільш уразливих верств населення, інвестуючи в ініціативи приватного сектору та надаючи психосоціальну допомогу та допомогу в захисті втомленого війною населення, приносять комфорт сьогодні, інвестуючи в майбутнє. Найважливіше те, що ці кроки дають істотну нематеріальну річ: надію», - заявив гендиректор МОМ.

Як повідомлялося, Віторіно відвідував Україну у вересні минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-