У штаті Нью-Йорк держустанови підсвічуватимуть синьо-жовтими кольорами

У штаті Нью-Йорк держустанови підсвічуватимуть синьо-жовтими кольорами

Фото
Укрінформ
Одну з найвищих споруд Нью-Йорка «Емпайр стейт білдінг» увечері 23 лютого підсвітили синім і жовтим прожекторами на знак солідарності з українським народом.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу в Нью-Йорку.

Також губернатор штату Нью-Йорк Кеті Гокул розпорядилася у зв’язку з річницею російської війни проти України підсвітити 24 лютого синьо-жовтими кольорами шістнадцять державних об‘єктів штату, а також підняти український прапор над будівлею Капітолія в столиці штату місті Олбані.

"Штат Нью-Йорк підтримує Україну і пишається тим, що має найбільшу українську громаду в США, - заявила губернатор. - Ми молимося за жертв цієї несправедливої війни й піднімемо український прапор та освітлюватимемо пам'ятки штату, щоб з нагоди першої річниці російського вторгнення продемонструвати підтримку України з боку Нью-Йорку".

Читайте також: Будівлі ЄС підсвітили на знак пошани до стійкості українського народу

Серед пам'яток, які мають бути підсвічені синьо-жовтими кольорами, – Всесвітній торговий центр, міст губернатора Маріо Куомо, Державний виставковий центр, Ніагарський водоспад, вихід з вокзалу «Пен-Стейшн» та інші.

Читайте також: Парламент Канади підсвітили синьо-жовтими кольорами

Також у четвер увечері біля генерального консульства росії у Нью-Йорку відбулася акція, на яку зібралися сотні нью-йоркців, що тримали свічки, українські прапори та плакати: «путін – воєнний злочинець», «Спеціальний трибунал для путіна», «Перемогу – Україні». Серед учасників протесту було багато росіян, котрі підтримують Україну й засуджують путінський режим.

Акція біля генконсульства рф у Нью-Йорку // Фото: Володимир Ільченко, Укрінформ

Як вже повідомлялося, рік тому, 24 лютого 2022 року, російська федерація розпочала неспровоковану та жорстоку агресивну війну проти України. З перших днів вторгнення ЄС почав надавати Україні та її народу суттєву політичну, економічну, фінансову, гуманітарну та військову допомогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-