У штаб-квартирі ОБСЄ відкрилася виставка про російську війну

У штаб-квартирі ОБСЄ відкрилася виставка про російську війну

Фото
Укрінформ
У штаб-квартирі ОБСЄ у віденському конгрес-центрі Гофбург делегації України та США спільно відкрили виставку "російська війна агресії проти України: руйнування, окупація, опір".

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

"Знищені багатоповерхівки, розбомблені дитячі майданчики, а також людський біль, який ми бачимо на виставлених фотографіях – це нагадування про необхідність забезпечення невідворотності покарання для росії. Очевидно, що росія націлена виключно на знищення України та її народу. Єдине, що може зупинити москву – санкції, ізоляція та зброя", - прокоментував виставку Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк.

Зі свого боку, постпред США при ОБСЄ Майкл Карпентер наголосив, що "варварство, садистська жорстокість і беззаконня росії тепер очевидні для всього світу".

"Адже ми всі знаємо, що Україна бореться за вільний світ: не лише за свободу власного народу, а й за принципи вільного та мирного глобального порядку, закріплені в нашому Гельсінському заключному акті. Нехай ці принципи завжди перемагають агресію, нелюдяність і беззаконня", - підкреслив він.

Читайте також: У Києві відкрилась виставка «Лютий: грані незламності»

У штаб-квартирі ОБСЄ виставлено роботи фотографів Костянтина Савенка, Дмитра Смольєнка, Костянтина і Влади Ліберових, Олександра Корнякова, Сергія Дівєєва та інших авторів.

Виставка триватиме до 24 лютого. Її побачать не лише дипломати ОБСЄ, але й члени Парламентської асамблеї ОБСЄ, які зберуться на зимову сесію 23-24 лютого.

У штаб-квартирі ОБСЄ відкрилася виставка про російську війну / Фото: Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, 23-24 лютого у Відні пройде зимова сесія ПА ОБСЄ, головною темою якої стануть роковини повномасштабного вторгнення росії в Україну. Очікується, що участь у ній візьме також делегація країни-агресора. У МЗС Австрії заявили, що відповідно до укладеної з ОБСЄ угоди мають юридичні зобов’язання щодо видачі віз делегації російської федерації.

У зв’язку з роковинами повномасштабної війни росії проти України у п’ятницю, 24 лютого, також пройде спеціальне посилене засідання Постійної ради ОБСЄ за участю представників столиць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-