Литва долучилась до відновлення закладів освіти в Ірпені та Бородянці

Литва долучилась до відновлення закладів освіти в Ірпені та Бородянці

Фото
Укрінформ
Віцеміністр Міністерства закордонних справ Литви Мантас Адоменас перевірив відновлення ліцею № 1 в Бородянці та дитсадка № 6 «Радість» в Ірпені: литовський уряд долучився до їх відбудови.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти і науки, передає Укрінформ. 

«У Бородянці віцеміністр Міністерства закордонних справ Литви Мантас Адоменас разом із заступницею міністра освіти і науки України Вірою Роговою, заступницею голови Київської ОВА Жанною Осипенко, а також представниками місцевої влади побували у ліцеї № 1, де ознайомилися зі станом його відновлення», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що під час активних бойових дій та окупації у Київській області Бородянський ліцей зазнав суттєвих руйнувань: усе майно в закладі було знищено й розграбовано російською армією. У ліцеї були пошкоджені стіни, фундамент, дах, вибито вікна, двері тощо.

Також Адоменас відвідав садок №6 «Радість» в Ірпені, який внаслідок обстрілів пошкоджений на 75%.

Читайте також: Мер Риги поділився баченням системи відбудови інфраструктури України за допомогою ЄС

«У дошкільному навчальному закладі знищено всю покрівлю, частково зруйновано зовнішні та внутрішні стіни 2-го поверху. Також тут розбиті вікна та двері, меблі, кухонне обладнання, пошкоджено електричні мережі, системи тепло-, водопостачання та водовідведення, паркан, ігрові майданчики. Уряд Литви допомагає у відновленні і цього закладу дошкільної освіти», - підкреслили в МОН.

Як повідомляв Укрінформ, органи місцевого самоврядування країн Європи мають, поряд з урядами, зіграти важливу роль у наданні допомоги Україні, яка бореться з російським агресором.

Фото: mon.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-