До кінця року Німеччина підготує 3000 українських військових

До кінця року Німеччина підготує 3000 українських військових

Оновлено
Укрінформ
До кінця року Німеччина підготує загалом три тисячі українських військових.

Про це заявив міністр оборони ФРН Борис Пісторіус під час відвідання Мунстера, де проходять навчання українські танкісти, передає кореспондент Укрінформу.

«З початку війни ми підготували 1200 українських військових, до кінця цього року їх кількість перевищить три тисячі», – сказав Пісторіус.

Він уточнив, що йдеться про різні види техніки, а також зауважив, що навчання є особливо сильною стороною Бундесверу. Міністр додав, що німецька сторона дуже швидко реагує на потреби України, зокрема вже підготувала 600 сержантів, яких Пісторіус назвав «хребтом армії». Навчання є не менш важливим, ніж постачання техніки та боєприпасів, підкреслив він.

Міністр був приємно здивований тим, як швидко українські військові опановують найсучаснішу техніку, які винахідливими та креативними вони є. Він також зауважив, що це є обопільно корисний процес, адже німецькі солдати також отримують багато від тих, хто має справжній бойових досвід.

Глава Бундесверу назвав Мунстер «ідеальним місцем» для підготовки солдатів, адже там розташована танкова школа з усім необхідним для якісної підготовки. Це взагалі найбільший у ФРН навчальний майданчик.

Разом з міністром українських військових відвідали мер Києва Віталій Кличко та посол України у ФРН Олексій Макеєв. Українські представники подякували німецьким друзям і закликали всіх «вірити в Україну», яка, зокрема, завдяки цим танкам захищатиме мир і демократію в Європі.

Читайте також: Король Чарльз відвідав навчання українських бійців в Англії

Як повідомляв Укрінформ, посол ФРН в Україні Анка Фельдгузен припустила, що українські військові повернуться в Україну після навчань у Німеччині з танками Leopard.

Українські військові розпочали навчання з керування танками Leopard 13 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-