У центрі Праги розмістили десятки пар взуття, щоб нагадати про загиблих у Маріуполі та Бучі

У центрі Праги розмістили десятки пар взуття, щоб нагадати про загиблих у Маріуполі та Бучі

Фото
Укрінформ
У центрі столиці Чехії Праги розмістили десятки пар взуття, щоб нагадати про мешканців Маріуполя та Бучі, які загинули внаслідок повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Як передає Укрінформ, про це повідомила у Телеграмі Маріупольська міська рада та опублікувала відповідні світлини з Праги.

«Десятки пар взуття розмістили у центрі Праги. Вони символічно нагадують про загиблих у Маріуполі. Акція пам'яті за загиблими у Маріуполі та Бучі у столиці Чехії має нагадати світу про страшні злочини росії під час війни в Україні», – йдеться у повідомленні.

У міськраді зазначили, що, за попередніми даними, у Маріуполі за період блокади загинули понад 22 тисячі людей. «Точна кількість досі невідома. Адже тисячі тіл мирних жителів залишилися під завалами знищених будинків. Наразі окупанти їх зносять та утилізують разом з мертвими тілами», – уточнили у міській раді.

Читайте також: У Херсоні після деокупації знайшли ще одне масове поховання

Міста Маріуполь у Донецькій та Буча в Київській областях стали символами війни та воєнних злочинів російської армії в Україні після початку повномасштабного вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-