В Україні створять центр гуманітарного розмінування

В Україні створять центр гуманітарного розмінування

Укрінформ
В Україні створять Центр гуманітарного розмінування, який покращить координацію між відомствами. 

Як передає Укрінформ, про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Телеграмі.

«В Україні буде створено центр гуманітарного розмінування, який виконуватиме функції аналітичного центру та узагальнюватиме інформацію щодо потреб розмінування в міністерств, ОВА, країн-партнерів та міжнародних організацій», - написав він. 

Шмигаль додав, що на сьогоднішній нараді (11 лютого) з МВС, Міноборони, Мінекономіки та ДСНС обговорили проблемні питання гуманітарного розмінування в Україні та обов’язки майбутньої установи.

«Український центр гуманітарного розмінування покращить координацію між усіма суб’єктами протимінної діяльності. А також дасть можливість залучити всі можливі ресурси для проведення розмінування», - переконаний він.

Глава уряду наголосив, що через російську агресію Україна на сьогодні є однією з найзабрудненіших мінами й снарядами країн у світі. Гуманітарне розмінування є першим етапом відновлення деокупованих територій, який дає можливість почати відбудову житла й критичної інфраструктури.

Читайте також: росіяни завдали шкоди українському довкіллю на ₴1,9 трильйона

Як повідомлялося, Європейський Союз запустить програму гуманітарного розмінування деокупованих територій України на 25 млн євро.     

Фото: Денис Шмигаль / Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-