Литовський Litgrid відправляє колегам з «Укренерго» обладнання на понад €3,6 мільйона

Литовський Litgrid відправляє колегам з «Укренерго» обладнання на понад €3,6 мільйона

Укрінформ
Оператор литовських електромереж Litgrid відправляє в Україну черговий пакет допомоги для відновлення енергетичної інфраструктури країни, постраждалої від війни, ринковою вартістю 3,6 млн євро.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт Litgrid. 

«Оскільки ми оновлюємо нашу інфраструктуру, у нас є в резерві різноманітне обладнання для мереж. Ми зібрали їх з усієї Литви і передамо українському оператору електропередачі «Укренерго». Прилади будуть дуже корисні українцям у відновленні зруйнованої енергетичної інфраструктури. Наскільки можемо, ми сприяємо тому, щоб дні в Україні були світлішими та теплішими», – наголосив генеральний директор Litgrid Рокас Масюліс.

Пакунок допомоги складається з обладнання ЛЕП 330 та 110 кВ – роз’єднувачів, вимикачів, розрядників перенапруг, трансформаторів струму та напруги, ізоляторів та ізоляційного мастила. Також буде відправлено ще один автотрансформатор 330/110/10 кВ, який є основним і найдорожчим обладнанням підстанції електричної мережі. Вантаж транспортуватиметься в Україну частинами, першу партію техніки відправлять найближчими тижнями.

Наразі загальна ринкова вартість вже наданої Litgrid підтримки становить близько 6 мільйонів. євро.

Підтримка українських енергетичних інфраструктурних компаній збирається та транспортується за сприяння Посольства Литовської Республіки в Україні, міністерств енергетики та зв’язку Литви. Допомога Україні передається через громадську організацію «Mēlyna ir žalva» (Blue/Yellow).

«Атаки на цивільну інфраструктуру в Україні стали щоденною рутиною цієї жорстокої агресії. Зловмисник сподівається, що таким чином зломить опір українського народу. Кожна відновлена електрична підстанція, кожне відновлення електричної інфраструктури – це також виграна битва в цій грабіжницькій війні», – підкреслив Паулюс Кіяускас, представник Blue/Yellow

Транспортування допомоги, яку Літгрід відправляє в Україну, фінансуються Європейським Союзом.

Читайте також: Латвія передасть Україні медобладнання на майже378 тисяч

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас поінформував, що від початку російського вторгнення в Україну Литва надала нашій країні військової допомоги на €283 млн, наступного року ця сума зросте ще на €40 млн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-