Латвія передасть Україні медобладнання на майже €378 тисяч

Латвія передасть Україні медобладнання на майже €378 тисяч

Укрінформ
Міністр охорони здоров'я Латвії Ліга Меньгелсоне під час зустрічі з Послом України Олександром Міщенком повідомила про хід підготовки чергової партії медичного обладнання, яке буде відправлено на підтримку України - 185 одиниць медтехніки на суму майже 378 тис. євро.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт відомства. 

Це відправлення забезпечить Україну інфузійними насосами, апаратами ШВЛ, моніторами пацієнта. Вантаж буде доставлено в Україну за допомогою Механізму цивільного захисту Європейського Союзу.

Міщенко подякував за підтримку, лікування та реабілітацію українських військових. Міністр і Посол говорили про майбутню підтримку Латвії у сфері гуманітарної допомоги, лікування і реабілітації поранених на війні українських солдатів у латвійських медустановах. Планується активізувати співпрацю, не лише забезпечуючи реабілітацію постраждалих, а й передаючи досвід латвійських реабілітологів українським медичним кадрам.

Раніше повідомлялося, що торік Латвія допомогла населенню України медичними приладами, ліками, машинами швидкої допомоги, ношами, мікроскопами, перев’язувальними матеріалами, фольгованими ковдрами, а також надала лікування та психосоціальну підтримку на суму понад 2 мільйони євро. Також минулого року до Латвії було доставлено близько 130 поранених на війні українських військових, яким надали медичну допомогу. Бійців приймають і лікують у трьох медичних закладах – Ризькій східній клінічній університетській клініці (RAKUS), Лікарні травматології та ортопедії, а також Національному реабілітаційному центрі «Вайварі».

Латвія і надалі планує допомагати пораненим українським військовим. Планується, що наступного року медичне обслуговування та реабілітацію зможуть отримати близько 120 українських військових.

Фото: www.vm.gov.lv

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-