Українським прикордонникам передали з Франції мобільний медпункт

Українським прикордонникам передали з Франції мобільний медпункт

Фото, відео
Укрінформ
Французькі пожежники передали українським прикордонникам мобільний медпункт, який може бути розгорнутий за лічені хвилини.

Про це повідомляє Держприкордонслужба, передає Укрінформ.

«Французькі пожежники передали українським прикордонникам мобільну амбулаторію. Пересувний кабінет на шасі IVECO використовуватиметься для надання першої медичної допомоги пораненим бійцям, які протистоять російським окупаційним військам на одній з ділянок фронту», - йдеться в повідомленні.

У ДПСУ зауважили, що медпункт може бути розгорнутий за лічені хвилини. Для подачі електроенергії та забезпечення температурного режиму його укомплектовано дизель-генератором, засобами обігріву, акумулятором та інвертором. Є можливість під’єднати Starlink.

Амбулаторія укомплектована медикаментами та медичним приладдям. Також забезпечено подачу води задля підтримання гігієни на належному рівні.

Додатково благодійники передали на потреби лікарів прикордонного відомства 6 дефібриляторів, медичні препарати і перев’язувальні матеріали.

Передання комплексу відбулося у Польщі за сприяння Асоціації добровільних пожежних дружин РП. На базі однієї з пожежних частин Польщі медичний персонал Держприкордонслужби України протягом двох діб пройшов навчання щодо ефективного використання медпункту.

Як повідомлялося, у село Нововоскресенське на Херсонщині, де амбулаторію зруйновано внаслідок обстрілів, "Лікарі без кордонів" доправили модульний пункт медичної допомоги.

Фото: ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-