На Херсонщині відкрили мобільний медпункт як альтернативу пошкодженій росіянами амбулаторії

На Херсонщині відкрили мобільний медпункт як альтернативу пошкодженій росіянами амбулаторії

Фото
Укрінформ
Міжнародна незалежна медична гуманітарна організація “Лікарі без кордонів” доставила до села Нововоскресенське модульний пункт медичної допомоги, оскільки амбулаторію зруйнували російськими снарядами.

Про це в Телеграмі повідомила Херсонська ОВА, передає Укрінформ. 

“Лікарі без кордонів” доставили до села Нововоскресенське Нововоронцовської громади модульний пункт медичної допомоги. Він обладнаний усім необхідним та готовий до прийому пацієнтів. Амбулаторію, що раніше обслуговувала населений пункт, пошкодили російські снаряди. Нині вона не працює», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що тепер село має модульний медпункт, який виглядає як звичайний кабінет терапевта. Там є лікарський стіл, кушетка, стільці для пацієнтів, запас ліків.

Тут прийматимуть близько 30 людей щодня. Пункт має пандус та облаштований для потреб людей з особливими фізичними потребами. 

Як повідомляв Укрінформ, уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець провів зустріч із представниками Міжнародної незалежної медичної гуманітарної організації «Лікарі без кордонів». Він звернув увагу на те, що рф веде війну проти цивільного населення України. росією пошкоджено 1110 закладів охорони здоров’я, з них – майже 200 зруйновано і не підлягає відновленню. 

Фото: Херcонська ОДА (ОВА)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-