Литовський журнал визнав захисників Маріуполя «Людьми 2022 року»

Литовський журнал визнав захисників Маріуполя «Людьми 2022 року»

Фото
Укрінформ
Ілюстрований литовський журнал VALSTYBĖ, який висвітлює політичні та економічні теми, назвав "Людьми 2022 року" оборонців Маріуполя, зокрема бійців полку "Азов".

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт часопису. 

«Це фото захисника Маріуполя Михайла Діанова облетіло світ і ще раз нагадало про героїчну боротьбу українських захисників у Маріуполі. Тоді батальйон «Азов» на чолі з Денисом Прокопенком в оточенні значно більших сил росії захищав позиції на меткомбінаті «Азовсталь» протягом трьох місяців. Тому ми обрали захисників Маріуполя «Людьми світу 2022 року»: їхня жертва докорінно змінила хід, а також саме сприйняття війни», - зазначили в редакції.

Як зазначається, коли почалася повномасштабна війна росії проти України, «багато західних демократій надзвичайно повільно реагували на прохання України про допомогу». При цьому деякі країни чекали, можливо, що за кілька тижнів росія окупує якусь частину України, а «після очікування можна буде вдати, ніби нічого не сталося».

Однак, підкреслює VALSTYBĖ, кожен день, коли герої України не здавалися і боролися, став доказом того, що російського бліцкригу в Україні не буде, і Україна не здасться.

Читайте також: Медсестра Обідіна: Я пишаюся, що була в найгарячішій точці світу – в бункері Азовсталі

Редактор VALSTYBĖ Едуардас Ейгірдас, звертаючись до читачів, підкреслив, що «сьогодні народ України ціною свого життя захищає не лише свою країну, а й нас у Литві». І завдяки героїзму українців сьогодні Литва стала набагато безпечнішою. Тож, додав він, треба це цінувати і берегти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-