Німецька родина передала 240 буржуйок для ЗСУ та громад

Німецька родина передала 240 буржуйок для ЗСУ та громад

Фото
Укрінформ
Німецька родина Максиміліан та Альона Гудер передали для українських військових та постраждалих громад 240 буржуйок.

Про це повідомила Вінницька обласна рада, передає Укрінформ.

«Кілька тижнів тому на нас вийшла сім'я з Німеччини, Максиміліан та Альона Гудер. Альона – наша землячка з Вінниччини. Вони запропонували допомогу – 240 буржуйок. Передали їх, а разом з ними – каву з молоком у термічних пакетах і здобу. Українці об'єдналися, згуртувалися і спільно працюють на перемогу. Особливо надихає, що наші земляки, які живуть за кордоном, – небайдужі», - повідомив голова Вінницької облради Вячеслав Соколовий.

Читайте також: Німеччина передала на Харківщину девʼять генераторів потужністю до 1000 кВт

Як повідомили Укрінформу в облраді, родина Гудер мешкає у місті Шпенге, земля Північний Рейн-Вестфалія. Максиміліан та Альона придбала пічки за пожертви німецького народу.

Буржуйки вже доправили на Вінниччину. Сорок із 240 отриманих та частину продуктів Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб уже відвантажив на передову одній із військових частин, яка базується на Вінниччині.

В облраді зазначили, що частину буржуйок можуть відправити в громади, які перебували в окупації та в яких відсутнє електропостачання і є перебої з теплозабезпеченням.

Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб створений у березні 2022 року Вінницькою обласною та Вінницькою міською радами. У рамках ініціативи «Тепло від дому до окопу» для військових на передову було зібрано 141 пічку-буржуйку. Тоді до їх виготовлення долучилися 50 громад Вінниччини.

Фото: Вінницька обласна рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-