IT-компанія передала теробороні безпілотний авіаційний комплекс «Мара»

IT-компанія передала теробороні безпілотний авіаційний комплекс «Мара»

Фото
Укрінформ
Представники IT-компанії передали військовим 103-ї бригади тероборони безпілотний авіаційний комплекс «Мара».

Про це у Фейсбуці повідомила 103-тя окрема бригада Сил територіальної оборони Збройних сил України, передає Укрінформ.

«Представники IT-компанії Lionwood.software, яка вже давно й системно допомагає нашій бригаді, зокрема, один із засновників Юрій Каміновський, передали військовим безпілотний авіаційний комплекс «Мара». Дякуємо волонтерам, які відгукнулись на прохання захисників та оперативно передали устаткування. З вашою допомогою «демілітаризація» ворога проходитиме швидше й ефективніше», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що БПАК типу «крило» «Мара» має значну дальність польоту, стійкість перед ворожими засобами РЕБ і може перебувати у повітрі до 90 хвилин.

Його використовують для глибинної розвідки в тилу противника без наражання на небезпеку операторів БПЛА. Також одна з переваг «Мари» полягає у малій злітній вазі апарата – близько 2,5 кг та можливості запуску «з руки», без використання додаткових пристроїв. Весь комплекс, включно з літальним апаратом, антенами та додатковим обладнанням вміщається в сумку і важить до 20 кг.

Читайте також: Безпілотники дозволили ввозити без сплати мита та ПДВ – Рада ухвалила два закони

Відтак, оператори БПЛА мають можливість швидко висуватись, розгортати та запускати комплекс і отримувати дані про ворожу техніку, склади та розміщення особового складу в тилу ворожих позицій. Це суттєво збільшує розвідувальні можливості та, відповідно, дозволяє за допомогою суміжних артилерійських підрозділів нищити ворога на глибині до 30-40 км від лінії фронту.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони України Олексій Резніков зазначив, що потреби Сил оборони України вимірюються сотнями тисяч безпілотних літальних апаратів, за вісім місяців повномасштабної війни до експлуатації допущено більше БПЛА, ніж за останні п'ять років.

Міністерство оборони України уклало 16 контрактів з українськими виробниками безпілотних літальних апаратів, цього року на цей сегмент має бути спрямовано близько 20 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-