Акція на підтримку України: у Литві збирають €5 мільйонів на радари

Акція на підтримку України: у Литві збирають €5 мільйонів на радари

Укрінформ
У Литві, у понеділок, 30 січня, стартує нова акція підтримки України, метою якої стане збір коштів на закупівлю та доставку українцям радарів для спостереження за повітряним простором.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на ELTA.

У рамках ініціативи із символічною назвою «Radarom!» об'єднуються чотири організації, які надають підтримку Україні – Blue/Yellow, Laisvės TV, 1K Fundas та «Сильні разом» (Stiprūs kartu). До цієї акції з інформаційною підтримкою також підключаються всі головні ЗМІ країни.

Із 30 січня до 24 лютого активісти намагатимуться зібрати щонайменше 5 мільйонів євро, на які буде закуплено радари для спостереження за повітряним простором, вони допоможуть відстежувати небо України та ефективніше захищатися від ракетних ударів окупантів.

«Суть цих радарів у тому, що вони дуже хороші. Звичайно, Україна має ці радари, без сумніву. Але це найновіші, найсучасніші, які допоможуть відстежити, звідки стріляють, у що стріляють (...) – можна значно краще захищати об'єкти інфраструктури», - заявив голова організації Blue/Yellow Йонас Охман у понеділок LRT.

На зібрані кошти активісти готуються купити радари ізраїльських виробників – ціна одного комплекту приладів сягає 1 мільйона євро. За словами організаторів акції, всі деталі переговорів узгоджено, наразі потрібні лише кошти.

Засновник Laisvės TV Андрюс Тапінас не сумнівається, що ця ініціатива знайде відгук і в інших країнах Європи.

«Ми покажемо, що розмови про те, що Литва, можливо, втомилася допомагати Україні – це цілковита нісенітниця», - наголосив Тапінас.

Читайте також: Україна завжди буде вдячна Литві, яка сприйняла агресію рф як напад і на її свободу - Президент

Як повідомляв Укрінформ, раніше президент Литви Гітанас Науседа на спільній пресконференції з президентами України та Польщі у Львові заявив, що Литва передасть Україні системи протиповітряної оборони та зенітні установки певних зразків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-