Україна завжди буде вдячна Литві, яка сприйняла агресію рф як напад і на її свободу - Президент

Україна завжди буде вдячна Литві, яка сприйняла агресію рф як напад і на її свободу - Президент

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наголосив, що Україна завжди буде вдячна Литві та її народу, які сприйняли російську агресію проти України як напад і на їхню свободу та допомагають захищати  спільне майбутнє у вільній та мирній Європі.

Про це у своєму зверненні наприкінці 335-го дня повномасштабної війни сказав Президент Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

Відео: ОП

“Столиця Литви, місто Вільнюс, починає відзначати 700-річчя від заснування. Увесь цей час історії наших народів тісно переплетені. І в нас насправді спільна доля нашої свободи: що більше захищений один народ, тим більше захищений і інший. Можливо, зараз це розуміється найчіткіше, ніж будь-коли в нашій історії. Україна завжди буде вдячною Литві, пану Президенту Наусєді, усім литовським лідерам, всім литовським родинам, які сприйняли російську агресію проти України як напад і на їхню свободу, які допомагають нам захищати наше спільне майбутнє у вільній та мирній Європі”, -  сказав Зеленський.

Читайте також: Глава МЗС Литви назвав умови для перемоги України у війні проти рф

Він повідомив, що 24 січня підписав указ про присвоєння Вільнюсу почесної відзнаки «Місто-рятівник» “за все, що було зроблено і містом, і Литвою в цілому для допомоги нам у боротьбі проти російського терору”.

Читайте також: Зеленський подякував прем’єрці Литви за новий пакет військової допомоги

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський підписав указ про присвоєння столиці Литви - місту Вільнюсу почесну відзнаку "Місто-рятівник".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-