У Словенії заарештували двох російських шпигунів

У Словенії заарештували двох російських шпигунів

Укрінформ
Служба розвідки та безпеки Словенії затримала у Любляні двох іноземців, які підозрюються у шпигунстві на користь росії.

Про це повідомляє Slovenia Posts, передає Укрінформ.

Як зазначається, іноземців заарештували в орендованому офісі. Один з підозрюваних має документи на вигадане ім`я і громадянство однієї з південноамериканських країн.

Досудове провадження було неофіційно розпочато окружною державною прокуратурою в Любляні на підставі повідомлення Служби розвідки та безпеки. У грудні минулого року слідчий відділ окружного суду Любляни подав запит на проведення розслідування проти двох фізичних осіб, яких підозрюють у шпигунстві на користь іноземної розвідки.

Підозрюваним загрожує до восьми років позбавлення волі за шпигунство та надання недостовірних відомостей.

За даними правоохоронців, двоє агентів служили в російській військовій розвідці ГРУ та діяли в межах складної програми. Йдеться про розосереджену мережу висококваліфікованих «сплячих агентів», які переважно мають фальшиві особи та громадянства третіх країн, часто країн Південної Америки, і найчастіше діють під егідою російської військової розвідки.

Зокрема, як зазначає видання, у жовтні минулого року у Норвегії заарештували бразильського науковця і дослідника з Університету Тромсе, який насправді є офіцером російської розвідки. Також нещодавно російських агентів і співробітників російських спецслужб виявили у Швеції, Німеччині, Нідерландах, Австрії, Італії, Угорщині, Польщі, Молдові та Латвії. Серед них були парламентарії, чиновники, військовослужбовці, бізнесмени.

Читайте також: В Австрії вважають росію однією з головних шпигунських загроз

Як повідомлялося, після арешту у Німеччині співробітника Федеральної розвідувальної служби (BND) за шпигунство на користь росії наприкінці минулого року затримано його ймовірного спільника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-