Литовські прикордонники відправили українським колегам протидронне обладнання

Литовські прикордонники відправили українським колегам протидронне обладнання

Укрінформ
Литовська Служба охорони держкордону в п'ятницю відправила в Україну три мікроавтобуси з обладнанням для блокування дронів, електрогенераторами, комплектами теплого одягу та безконтактними термометрами.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Delfi.

Відіслана партія була укомплектована згідно з представленим українськими прикордонниками списком необхідних предметів. У відправлений вантаж входять насамперед п'ять систем SkyWiper (EDM4S) для блокування дронів (разом із комплектуючими). Їх у виробника NT Service придбала громадська організація Mēlyna Geltona (Blue/Yellow).

Також на прохання українських прикордонників СОГГ придбала та передає три бензинові електрогенератори RS 7541 PAE у повній комплектації, 2345 предметів форми одягу прикордонної служби – комплектів теплої нижньої білизни та 864 безконтактні термометри KI-8271 для вимірювання температури тіла.

Читайте також: У бою за Бахмут прикордонники знищили штурмовий підрозділ росіян

Планується, що у неділю на кордоні Польщі та України литовські прикордонники передадуть цей вантаж Державній прикордонній службі України.

Минулого року СОГГ також відправляла українським прикордонникам, що воюють проти російських окупантів, вантажі з різним обладнанням та речами, серед яких були електрогенератори, професійні радіостанції, ударостійкі планшетні комп'ютери, прилади для вимірювання радіації, індивідуальні дозиметри, сухі пайки, комплекти та предмети польової форми співробітників СОГГ.

Фото: ELTA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-