Українські сапери почали опановувати нові міношукачі ALIS у Камбоджі

Українські сапери почали опановувати нові міношукачі ALIS у Камбоджі

Укрінформ
Японська агенція з міжнародного розвитку (Japan International Cooperation Agency – JICA) розпочала багаторівневу програму співпраці з Державною службою України з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі JICA, який є в розпорядженні Укрінформу.

Зазначається, що першим компонентом співпраці став пілотний проєкт, в рамках якого сапери з ДСНС отримають високотехнологічне обладнання для робіт з гуманітарного розмінування. Це міношукачі з функцією георадара ALIS (advanced landmine imaging system), які здатні не лише знаходити потенційний вибухонебезпечний предмет (ВНП) під ґрунтом, а також показувати на моніторі його форму. 

Проєкт офіційно розпочався у січні з тренінгу для українських саперів в Камбоджі.

Тож поки міношукачі знаходяться в дорозі до України, 8 піротехніків з Києва, Харкова та Хмельницького опановують навички роботи з новим приладом у Камбоджі.  

«Ми дуже вдячні JICA та Камбоджійському центру з розмінування за можливість попрактикуватися у використання міношукача ALIS, і ми щиро сподіваємося на подальшу співпрацю», - заявив заступник начальника Міжрегіонального центру гуманітарного розмінування та швидкого реагування ДСНС України Владислав Федорцов.

Читайте також: Рятувальники отримали від ПРООН і уряду Японії міношукачі, радіостанції, бронежилети та шоломи

За його словами, українські учасники тренінгу постійно працюють над покращенням професійних навичок та завжди готові отримувати новий досвід у галузі розмінування.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні до робіт із розмінування територій залучені майже 1000 піротехніків Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-