Рятувальники отримали від ПРООН і уряду Японії міношукачі, радіостанції, бронежилети та шоломи

Рятувальники отримали від ПРООН і уряду Японії міношукачі, радіостанції, бронежилети та шоломи

Фото
Укрінформ
Піротехнічні підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій отримали від Програми розвитку ООН (ПРООН) та уряду Японії партію спеціального захисного обладнання для проведення розмінувань.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДСНС.

«Поставка вартістю 195 000 доларів (7,2 млн грн) включає міношукачі, портативні й автомобільні радіостанції, бронежилети та шоломи. Обладнання використовуватимуть для розмінування територій Київської області, забруднених мінами та іншими вибухонебезпечними предметами», - ідеться у повідомленні.

Передача обладнання відбулася у приміщенні ДСНС у Києві в присутності посла Японії в Україні Кунінорі Мацуди та помічниці Генерального секретаря ООН та директорки Регіонального бюро ПРООН у країнах Європи та СНД Івани Живковіч.

За словами Живковіч, «для ПРООН багаторічне партнерство з Державною службою з надзвичайних ситуацій є пріоритетом у подоланні викликів війни та підтримці швидкого і безпечного відновлення України».

«Завдяки стратегічній допомозі від уряду Японії, яка стала однією з перших країн-донорів, що надала суттєву фінансову підтримку, ми можемо бути впевнені у спроможності України забезпечити умови для безпечного повернення своїх громадян», - зазначила вона.

ПРООН та Уряд Японії передали рятувальникам спеціальне захисне обладнання для розмінування / Фото: ДСНС

Від початку повномасштабного вторгнення спільні зусилля ПРООН та ДСНС зосереджені на двох напрямках – протимінній діяльності та гуманітарному розмінуванню.

За даними Міністерства внутрішніх справ, близько 30% території України забруднено вибухонебезпечними предметами. Щоб допомогти підрозділам ДСНС реагувати на цю кризу, Програма розвитку ООН – завдяки фінансуванню уряду Японії – надає технічну підтримку для забезпечення їхніх негайних потреб.

Посол Японії в Україні наголосив, що «він захоплюється мужністю та силою українського народу, а також його здатністю реагувати на цю надскладну ситуацію і відновлюватися від її наслідків».

«Часто їм бракує лише необхідного обладнання та ресурсів. Це саме те, що надає Японія спільно з нашим партнером – ПРООН. Разом ми подолаємо цю жахливу гуманітарну кризу», - підкреслив Мацуда.

Голова ДСНС України Сергій Крук подякував послу і наголосив: «Ми ніколи не перестанемо захищати безпеку наших людей. Маючи відповідне оснащення, ми зможемо ефективніше виконувати свої завдання. Якби не ваша допомога, людські втрати були б набагато вищими».

Читайте також: ДСНС запустила онлайн-курс про мінну безпеку

Як повідомляв Укрінформ, у січні львівські рятувальники отримали чергову партію гуманітарної допомоги від німецьких колег, зокрема три пожежні автоцистерни, генератори, пожежні шоломи та спорядження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-