Президент Австрії - про допомогу Україні: Ми нейтральні лише у військовому плані

Президент Австрії - про допомогу Україні: Ми нейтральні лише у військовому плані

Укрінформ
В умовах російської агресії проти України нейтральна Австрія намагається всіляко допомагати нашій державі невійськовими методами.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявив федеральний президент Австрії Александер Ван дер Беллен під час пресконференції за результатами переговорів зі своїм швейцарським колегою.

"Ця чудова сусідська співпраця демонструє надійність і під час криз, наприклад, зараз – з огляду на криваву загарбницьку війну росії проти України. Як ви знаєте, Швейцарія та Австрія – нейтральні країни. Але це не означає, що ми будемо безпринципними у цій ситуації. Ми допомагаємо, де ми можемо у сфері гуманітарної діяльності в Україні. Ми нейтральні з військової точки зору, і не більше", - зазначив Ван дер Беллен.

Він додав, що Австрія прийняла близько 85 тис. українців, які мусили залишити свою країну внаслідок розв’язаної росією війни.

Читайте також: Переобраний президент Австрії Ван дер Беллен – «трішки українець», який довго прозрівав щодо путіна

Нагадаємо, Александер Ван дер Беллен раніше заявив, що напад росії на Україну є нападом на всю Європу. Він наголосив, що потрібно демонструвати "солідарність, єдність та рішучість" у реагуванні на російську агресію.

За словами президента Австрії, точиться "боротьба між деспотизмом і свободою", і путін "хоче поставити на коліна не лише Україну, а й нас".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-