Острівна держава Ніуе випустила колекційну монету «Воїн Азовсталі»

Острівна держава Ніуе випустила колекційну монету «Воїн Азовсталі»

Фото
Укрінформ
Держава Ніуе, яка лежить у Тихому океані, випустила колекційну срібну монету «Воїн Азовсталі» номінальною вартістю 5 місцевих доларів.

Докладний опис монети розміщено на сторінці спеціалізованого Інтернет-магазину silver.com, повідомляє Укрінформ.

«Коли росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, вона розраховувала, що за два тижні поставить українців навколішки. Загарбники були шоковані рішучістю українських воїнів чинити опір... - ідеться в описі. – Одна з найбільш запеклих битв відбулася під час облоги Маріуполя завдяки рішучій стійкості захисників великого металургійного комбінату. Її вшановує срібна стилізована срібна монета «Воїн Азовсталі» 2022 року вагою дві унції (56,7 г - ред.)».

Монета має рельєфну композицію з тонкими деталями, стилізована під античні гроші.

Як зазначається, символічний «Воїн Азовсталі» уособлює загін українських захисників, котрі опинилися в оточенні на металургійному комбінаті в останні дні облоги Маріуполя.

«Їхня позиція здавалася безнадійною, але завдяки підтримці з повітря та рішучому духові опору вони протрималися 80 днів, сковуючи вогневу перевагу загарбників», - ідеться в описі.

Загалом випущено 333 примірники монети, її ринкова вартість – 279,9 євро.

Читайте також: У Канаді випустили колекційні монети на підтримку України

Ніуе – острів і однойменна держава в Тихому океані, має внутрішнє самоврядування в рамках «вільної асоціації» з Новою Зеландією. Площа Ніуе - 258 кв. км, населення - близько 1,5 тис. осіб.

Фото: topworldcoins.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-